Wednesday, 14 December 2016

Coming Soon 2017

Assalamualaikum wbt. and Hi

I'm sorry because its been a long day, I mean very long day that I didn't update my blog. ( lol ada ke orang baca ) haa lantaklah siapa kisah? So, insyaAllah start 2017 ni akan banyak update pasal sekolah maklumlah batch nak SPM mestilah nak update pasal sekolah sebagai kenangan ( spm lah kak ni tak nak update blog ).  Apa-apa tengok dulu, if ada masa terluang and rajin, akan update.

Thanks.

Sunday, 3 May 2015

Hari Kejohanan Sukan Tahunan kali ke -20 (2015)

Assalamualaikum wbt.


Hello there! Sudah setahun tak buat new post, maklumlah orang busy dengan sekolah. Ceh. Okay, sukan tahun ni mmg best gila sebab rumah BIRU dapat second place, begitu juga dengan KRS walaupun ada orang pengsan hahaha. Sumpah bahagia gila yg tak terkata. Tak percaya dapat menang larian, sbb tengok pesaing dia hebat-hebat. Dah lah masa nak lari tu nervous nak mati tapi menang haha. Tahun ni rumah merah menang ( HUHA bagai pebenda lah) , tahniah lah nya. Takpe tahun ni je korang hebat, tahun depan kita tengok *berlagak gila ayat dia*., even though rumah biru dpt second place tapi menang FORMASI and PERBARISAN. *muka bangga ku terserlah di depan laptop ni* . Siapa tak bangga kot, rumah merah punya formasi dah lah cool sbb ada chot (penari yg terkenal dkt sekolah). 


Masa sampai tu dah lambat dah, kelam kabut cari glove bagai - cari balung, nasib baik sempat cari. Lepas tu start lah kawad, alhamdulilah syukur ke hadrat Ilahi , KRS sama kaki tangan and all walaupun ada yg tk angkat tangan 90degree (termasuk aku). Kitaorg dapat second kot, for the first time in forever. Walaupun tk dpt kalahkan KU yg selalu kawad sana sini , kata KRS boo loser, but dapat kalahkan PBSM kot. Yass. Ada cerita lawak-sedih, masa negaraku semua okay lagi berdiri tegak, lps tu upacara naik kan bendara then bacaan ikrar yg dibaca oleh 'atlet sekolah yg paling hebat lah' kata org lah dia hebat. Tengok biasa je. *kohajo kata org mcm tu*. Lepas tu, masa ucapan guru besar ada budak perempuan KRS jatuh, pengsan. Aku yg dkt belakang berdiri tegak dah cemas dah risau bagai, lps tu beberapa minit ada sorang lagi hmp Akid jatuh. Tak tahulah masa tu rasa nk menangis. Lol haha. Juri yg dkt depan pandang je, rasa mcm oh no please don't. Mcm- mcm keluar daripada fikiran. Then dah habis semua keluar baris then (berapa bnyk then pun aku tk tahu) start dgn formasi. Formasi rumah biru start dulu, cantik gila walaupun simple. Rumah merah peh banyak gila peminat. Rumah hijau n kuning pun best. Selepas formasi, acara larian start dgn p.khas dulu then baru kelas1,2,3 lain-lain. SOKONG BAGAI NAK RAK. hahaha. Syukurlah tak bazir air liurku ini, dorang menang lah , ada dpt 2 and 3 , 2 and 3. Merah hebat sangat. Kedudukan keseluruhan *pst, kuning n biru beza 10 markah je haha :


1.Merah

2Biru
3.Kuning
4. Hijau.

Nah sila lihat gmbr-gmbr di bawah


semua muka skema












nasib baik cuaca redup

lambat benor nak pasang bendera



too fabulous



*ringan boleh lah diangkat*


goyang ewah goyang lagi


amik kau sampai silat dia buat

hands up


*rumah biru tak nmpk kelibatnya*




nervous gila kot time ni

400m penat gila *me- the second row*

semua tunggu member


guru besar main tipu kot HAHA

tahniah, saya tumpang gembira sbb saya tolong cat bendera.
*rumah biru photobomb*


guru besar tak pandang camera *tak sokong rumah merah HAHA*


terserlah muka bahagia 
*nmpk sgt guru besar sokong rumah biru*

sumpah bahagia, bnyk yg m.i.a. (terlalu bnyk)



that's all, sebenarnya banyak lagi gmbr tapi takpelah simpan dlm hati, dlm kepala. Hahaha . So, finally mmg bahagiaaa gilaaa walaupun penat. *psst tak ready nk jadi senior peh kena prepare semua benda*. harapan tahun depan rumah biru dpt johan terus, yas insyaAllah. 
ps: sorry tak ada gmbr rumah hijau n kuning. sorry gila.

credits : boon goh liang (FB).






















Thursday, 30 January 2014

Class Trip (Lawatan ke Pusat Sains Negara & Muzium Negara)

Assalamualaikum wbt.


Oh,hello there! Long time no update anything maaa....Very busy~~ Lol,btw 9 hb November yang lepas kelas 1 Cekal adakan lawatan. Kena sampai sekolah awal,tapi datang lambat..Maklumlah rumah jauh.Then bila dah sampai sekolah nampak ramai kawan-kawan dah sampai semuanya cantik,segak-segak belaka sangat~ hahaha...Masa tu ramai lagi tak datang, lepas tu cikgu amik kedatangan dulu.Bila semua dah datang,tunggulah bas datang..Dalam beberapa minit tu bas dah datang then cikgu suruh lelaki naik dulu heh budak lelaki amik tempat dekat belakang..Kohaja.Hahaha..Ramai betul berebut nak duduk belakang! Akhirnya,duduk lah dekat depan.Masa dalam bas bosan,nothing to do..Borak-borak dengan Aina..Dah lama tu,borak dengan Cikgu Azli pulak..gehgeh lawak.Orang yang duduk belakang gembira macam kanak kanak ribena...So,dekat sini tak ada gambar saya jadi ada gambar kawan-kawan sahaja.









Lepas tu dah sampai dekat Pusat Sains Negara.Masuklah dalam,tengok-tengok ramai gila orang..Dia punya entry pun dah sesak.Masa dah masuk dalam tu, cikgu bagilah tengok-tengok tapi nanti kena kumpul balik.So,kita orang semua berpecah.Ikut geng masing-masing....Ada yang dekat sana,ada yang dekat bawah lah..Merata-rata..Tapi,sebelum masuk dalam Pusat Sains tu ada this playground best gila! Sampai cikgu ajak masuk pun kita suruh cikgu tunggu...Maklumlah,dah lama tak main playground kan? Nah,tengoklah gambar-gambar ni.









Masa dekat dalam pulak,ada this Taman Rama-rama ...Tak besar pun..Biasa je..Banyak rama-rama yang cantik! Woah! Macam-macam lah ada..

















Untunglah dapat tangkap gambar dengan cikgu...!

Siap buat titanic lagi ah.Sweetnya~ 


Dah habis lawat Taman Rama-rama tu,masuk lah dalam.Mula berpecah..Ramai orang especially budak sekolah yang buat lawatan jugak.Umm,tak tahu nak cakap apa,tengoklah gambar ni...









Uish,tangkap gambar dengan Puan.Marzuliana je.


awek-awek cun~~








Dah habis lawat Pusat Sains,perut masing-masing dah berbunyi.So,kita orang nak pergi makan..Makan KFC..yum yum.






.Lepas makan,pergi solat Zohor dekat Masjid Negara.Dah habis solat,pergi Muzium Negara...Best gila!!!!!! Dekat muzium banyak betul gambar..(puas hati)


















Patung tambahan~ lol 






Cantiknya cikgu lukis..Woah woah!







Budak hotstuff


1 Cekal 2013~~~


Lawatan ni memang best and tak kan lupakan sampai-sampai bila sebab spend time with classmates yang tersayang (ayat tak boleh blahh)....Harap-harap adalah lagi... =') 


credits/photos - omar&iman