Monday, 11 March 2013

Kem Pemantapan Sahsiah Murid Islam 2013

Assalamualaikum wbt.

Hi!So,hari ni nak cakap pasal sekolah lagi...AGAIN?Kem ini diadakan di Universiti Islam Antarabangsa,Gombak (UIA).Diadakan pada 2-3 Mac.Semua peserta terdiri daripada tingkatan 1-2 sahaja..Tiba di sana pada pukul 8.30 pagi.Best and awesome.Kem ini diadakan selama 2 hari 1 malam...Abang-abang dengan kakak-kakak dekat sini baik dan awesome...So,makanan yang disediakan,sedap!Aktiviti yang diadakan pun seronok...Tapi tak suka sangat time cakap pasal ibu bapa...Sedih.Kita orang tidur dekat dorm.Tak tahu nak cakap apa,tengoklah gambar ni.








Berkenalan dengan abang-abang
dan kakak-kakak







Antara acara yang diadakan...

Membuat 'machine'
Kumpulan Cool~
Cool lah sangat
*tangan di bahu,mata di atas*








Membuat sarang labah-labah






Acara teka siapa 'Spy'.






Nyanyi + Menari
Makan....




Alololo~




Gelojohnya!Tsk..tsk...
Pada waktu malam...

Ceramah - Hormat ibu bapa,sampai ada orang nangis....Mestilah...Siapa yang tak nangis?Ada acara lagi satu,kena buat lagu tentang kegunaan selipar + cheers!
















Keesokkan harinya....




Menari bersama 
(Tarian Teko)


Menari sambil menyanyi lagu Imam Muda.


Penyampaian hadiah....Sorry lupa siapa dapat No.1-7.














Kem ini memang best,menyeronokkan dan boleh mendapat manfaat.Terima kasih kepada pihak sekolah yang mangadakan kem ini,dan tidak lupa juga pihak di sana.Thank you very much... =)
TQVM for reading and visiting my blog... 



















Friday, 15 February 2013

Lunch at Steamboat & Luk-luk.

Asslamualaikum wbt.


I can't believe my mom bawa makan kat sini...mahahaha,selalunya mak bawa makan dekat Restoran Mamak je...Walaupun restoran mamak,tapi kenyang dan murah...ahaha...Tapi apa salahnya my mom nak bawa makan steamboat.Sedap!Actually,I wanted to do Identity Card,tapi ramai sangat orang...So,my mom said "Esoklah buat".Then I just said "Okay!".Time tu orang keluar lunch,so carilah tempat nak makan....Walk around,nampak Pak Long Nelayan Steamboat & Luk-luk.Nampak macam sedap,so nak trylah makan.













Sotong goreng tepung









Kenyangmya dan hati gembira!

Ada banyak lagi makanan yang menarik dekat sini.Banyak yang sedap sedap,tapi makan je apa yang mampu beli.Kalau nak cuba makan dekat sini,ini alamatnya!


Lot LB-1A,Level 1, Plaza Shah Alam,
Jalan Tuanku Ampuan Zabedah 9 E/9
Seksyen 9, 41000 Shah Alam, Selangor
Tel : 03 - 5510 3359

Bye-bye!