Thursday, 30 January 2014

Class Trip (Lawatan ke Pusat Sains Negara & Muzium Negara)

Assalamualaikum wbt.


Oh,hello there! Long time no update anything maaa....Very busy~~ Lol,btw 9 hb November yang lepas kelas 1 Cekal adakan lawatan. Kena sampai sekolah awal,tapi datang lambat..Maklumlah rumah jauh.Then bila dah sampai sekolah nampak ramai kawan-kawan dah sampai semuanya cantik,segak-segak belaka sangat~ hahaha...Masa tu ramai lagi tak datang, lepas tu cikgu amik kedatangan dulu.Bila semua dah datang,tunggulah bas datang..Dalam beberapa minit tu bas dah datang then cikgu suruh lelaki naik dulu heh budak lelaki amik tempat dekat belakang..Kohaja.Hahaha..Ramai betul berebut nak duduk belakang! Akhirnya,duduk lah dekat depan.Masa dalam bas bosan,nothing to do..Borak-borak dengan Aina..Dah lama tu,borak dengan Cikgu Azli pulak..gehgeh lawak.Orang yang duduk belakang gembira macam kanak kanak ribena...So,dekat sini tak ada gambar saya jadi ada gambar kawan-kawan sahaja.









Lepas tu dah sampai dekat Pusat Sains Negara.Masuklah dalam,tengok-tengok ramai gila orang..Dia punya entry pun dah sesak.Masa dah masuk dalam tu, cikgu bagilah tengok-tengok tapi nanti kena kumpul balik.So,kita orang semua berpecah.Ikut geng masing-masing....Ada yang dekat sana,ada yang dekat bawah lah..Merata-rata..Tapi,sebelum masuk dalam Pusat Sains tu ada this playground best gila! Sampai cikgu ajak masuk pun kita suruh cikgu tunggu...Maklumlah,dah lama tak main playground kan? Nah,tengoklah gambar-gambar ni.









Masa dekat dalam pulak,ada this Taman Rama-rama ...Tak besar pun..Biasa je..Banyak rama-rama yang cantik! Woah! Macam-macam lah ada..

















Untunglah dapat tangkap gambar dengan cikgu...!

Siap buat titanic lagi ah.Sweetnya~ 


Dah habis lawat Taman Rama-rama tu,masuk lah dalam.Mula berpecah..Ramai orang especially budak sekolah yang buat lawatan jugak.Umm,tak tahu nak cakap apa,tengoklah gambar ni...









Uish,tangkap gambar dengan Puan.Marzuliana je.


awek-awek cun~~








Dah habis lawat Pusat Sains,perut masing-masing dah berbunyi.So,kita orang nak pergi makan..Makan KFC..yum yum.






.Lepas makan,pergi solat Zohor dekat Masjid Negara.Dah habis solat,pergi Muzium Negara...Best gila!!!!!! Dekat muzium banyak betul gambar..(puas hati)


















Patung tambahan~ lol 






Cantiknya cikgu lukis..Woah woah!







Budak hotstuff


1 Cekal 2013~~~


Lawatan ni memang best and tak kan lupakan sampai-sampai bila sebab spend time with classmates yang tersayang (ayat tak boleh blahh)....Harap-harap adalah lagi... =') 


credits/photos - omar&iman