Sunday, 3 May 2015

Hari Kejohanan Sukan Tahunan kali ke -20 (2015)

Assalamualaikum wbt.


Hello there! Sudah setahun tak buat new post, maklumlah orang busy dengan sekolah. Ceh. Okay, sukan tahun ni mmg best gila sebab rumah BIRU dapat second place, begitu juga dengan KRS walaupun ada orang pengsan hahaha. Sumpah bahagia gila yg tak terkata. Tak percaya dapat menang larian, sbb tengok pesaing dia hebat-hebat. Dah lah masa nak lari tu nervous nak mati tapi menang haha. Tahun ni rumah merah menang ( HUHA bagai pebenda lah) , tahniah lah nya. Takpe tahun ni je korang hebat, tahun depan kita tengok *berlagak gila ayat dia*., even though rumah biru dpt second place tapi menang FORMASI and PERBARISAN. *muka bangga ku terserlah di depan laptop ni* . Siapa tak bangga kot, rumah merah punya formasi dah lah cool sbb ada chot (penari yg terkenal dkt sekolah). 


Masa sampai tu dah lambat dah, kelam kabut cari glove bagai - cari balung, nasib baik sempat cari. Lepas tu start lah kawad, alhamdulilah syukur ke hadrat Ilahi , KRS sama kaki tangan and all walaupun ada yg tk angkat tangan 90degree (termasuk aku). Kitaorg dapat second kot, for the first time in forever. Walaupun tk dpt kalahkan KU yg selalu kawad sana sini , kata KRS boo loser, but dapat kalahkan PBSM kot. Yass. Ada cerita lawak-sedih, masa negaraku semua okay lagi berdiri tegak, lps tu upacara naik kan bendara then bacaan ikrar yg dibaca oleh 'atlet sekolah yg paling hebat lah' kata org lah dia hebat. Tengok biasa je. *kohajo kata org mcm tu*. Lepas tu, masa ucapan guru besar ada budak perempuan KRS jatuh, pengsan. Aku yg dkt belakang berdiri tegak dah cemas dah risau bagai, lps tu beberapa minit ada sorang lagi hmp Akid jatuh. Tak tahulah masa tu rasa nk menangis. Lol haha. Juri yg dkt depan pandang je, rasa mcm oh no please don't. Mcm- mcm keluar daripada fikiran. Then dah habis semua keluar baris then (berapa bnyk then pun aku tk tahu) start dgn formasi. Formasi rumah biru start dulu, cantik gila walaupun simple. Rumah merah peh banyak gila peminat. Rumah hijau n kuning pun best. Selepas formasi, acara larian start dgn p.khas dulu then baru kelas1,2,3 lain-lain. SOKONG BAGAI NAK RAK. hahaha. Syukurlah tak bazir air liurku ini, dorang menang lah , ada dpt 2 and 3 , 2 and 3. Merah hebat sangat. Kedudukan keseluruhan *pst, kuning n biru beza 10 markah je haha :


1.Merah

2Biru
3.Kuning
4. Hijau.

Nah sila lihat gmbr-gmbr di bawah


semua muka skema












nasib baik cuaca redup

lambat benor nak pasang bendera



too fabulous



*ringan boleh lah diangkat*


goyang ewah goyang lagi


amik kau sampai silat dia buat

hands up


*rumah biru tak nmpk kelibatnya*




nervous gila kot time ni

400m penat gila *me- the second row*

semua tunggu member


guru besar main tipu kot HAHA

tahniah, saya tumpang gembira sbb saya tolong cat bendera.
*rumah biru photobomb*


guru besar tak pandang camera *tak sokong rumah merah HAHA*


terserlah muka bahagia 
*nmpk sgt guru besar sokong rumah biru*

sumpah bahagia, bnyk yg m.i.a. (terlalu bnyk)



that's all, sebenarnya banyak lagi gmbr tapi takpelah simpan dlm hati, dlm kepala. Hahaha . So, finally mmg bahagiaaa gilaaa walaupun penat. *psst tak ready nk jadi senior peh kena prepare semua benda*. harapan tahun depan rumah biru dpt johan terus, yas insyaAllah. 
ps: sorry tak ada gmbr rumah hijau n kuning. sorry gila.

credits : boon goh liang (FB).